fredag 4 januari 2013

Bahamas, snart dags igen!!

Nu är det bara 51 dagar tills jag är på väg till mitt favoritställe,
Bahamas!
Ska ju även träffa lite vänner i USA men det är ändå Bahamas som är mitt paradis.. Livet där är så härligt, folk är glada och pratglada vilket passar mig=)
Blir en del av dessa.... 
     Något som jag älskar att göra r jag är i Bahamas är att fiska, har jag och min bror varje sommarlov som vi hade fram till vi gick ut gymnasiet.
 Det här är från 2010 när jag för första gången själv drog upp en haj med bara lina, inget spö alltså.. Nurse shark.
 10 veckor på Bahamas(Inagua),  varje sommar från det att jag var 9 år. Inte helt fel faktiskt. Det härliga med det hela är på ön där min pappa är född så bor det bara ca 1000 personer
Vilket gjorde att alla snabbt visste vilka vi var eftersom vi stanna så länge och återkom varje år. Vilka härliga minnen! 

 
Long Island var jag på för första gången 2010, det var dit mina förfäder från Skottland emigrerade på 1700-talet
Cartwright kommer från att de gjorde vagnar. Cart = Vagn=)
Vilken härlig lång ö det var.. Verkligen vackert! Där bor bara 4000 personer och det var många Cartwrights kan jag säga... HAHA
Underbara människor som behandlade mig som en släkting. Min farfar föddes på där. 
Här är lite bilder från UNDERBARA Long Island!  
Här är Deans Blue hole, rldens
djupaste med saltvatten. 202 m djupt. Var lite läskigt att simma över det och kolla ner i det oändliga djupet!  

 Det här är bara en otrolig vacker utsikt! På den nordligaste delen av ön.
 På Long Island finns där oändligt med långa vita sandstränder och man får vara helt själv eftersom lokalbefolkningen nästan aldrig badar=)
Precis plockat en färsk papaya från ett träd i trädgården av huset som vi hyrde. God frukost!    

Vi Cartwrights har vårt egna lilla samhälle här=)!

Avslutar denna återblick med ett par bilder från Inagua där jag spenderar mycket tid. Min pappas födelseplats där vi spenderade våra somrar


 Bahamas och Inagua då är världens näst största saltexportör. 

Nu ser vi fram emot en härlig kväll med massor av Kul!

Glöm inte bort att le!  

3 kommentarer:

 1. Så himla fantastiskt härligt det ser ut! Spännande med djupet och lustigt att de som bor där inte badar på samma vis. Hur kommer det sig? Du är priviligerad Amo som får uppleva något så vackert.
  Härligt med alla färger och man riktigt känner hur fint det måste vara där. Kram!

  SvaraRadera
 2. Hej Amo, jag tyckte väl att jag kände igen den där skylten! :) Jag bodde ju på Long Island i ett tag och jag måste säga att människorna där är helt fantastiska! Världens mest gulliga och hjälpsamma folk så det ska du ju vara stolt över att det är dina förfäder! En händelse där som jag tycker är ganska typisk är att min dåvarande arbetsgivare (amerikan) sladdade av vägen och körde i diket, och innan han hann ana så kom det en yngling med machete och högg loss allt snår som bilen hade fastnat i samtidigt som någon annan stannade med dragkrok och rep och andra människor kom dit och hjälpte till och drog upp hela skåpbilen på vägen igen. Allt innan han som kört i diket hade hunnit fatta vad som hade hänt. :)

  Ha det gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Carola,

   Vad kul att du hörde av dig! Var på Long Island bodde ni? Människorna är underbara, jag älskade det.. Och jag var med om nästan samma sak som din arbetsgivare.. Hade lånat en jeep som helt plötsligt slutade fungera nere vid "salt ponds" och där finns ju inte en själ=)!Fick putta bilen i timmar innan vi fick igång den tillfälligt! Till slut gick den igång så vi kunde köra upp till Clarence Town och få hjälp. Alla ville hjälpa oss och de tog inte en krona betalt, skjutsade hem oss oxå=)! Härliga underbara människor.. Men jag har alltid haft den uppfattningen av Bahamians sen jag var liten! Hjälpsamma!

   Har massa kusiner i Marsh Harbour, inte långt från er! Kanske ska dit denna gången och hälsa på, jag har som mål att besöka de flesta öar i Bahamas. Har 2 tomter på Inagua som det är tänkt att jag ska bygga på.

   Vi kanske ses i feb-mars=)!

   Ha en underbar dag i Paradiset;)!

   Radera

Tack för din kommentar, hoppas den var trevlig!