onsdag 9 januari 2013

Med en positiv inställning kommer man längre!

Igår läste jag något som gav mig vatten på min extremt STORA kvarn. 
I en studie över 20 år, där forskare följde ett antal personer från det att de började i högskola. 
När personerna skulle börja högskolan så mätte forskarna deras allmänna glädje(människors spontana reaktion på sådant som händer dem). När de 20 år senare rapporterade deras årsinkomst så såg man att de som tjänade bäst var de som var glada när högskolan började. De som var gladast i högskolan tjänade 50% mer än de som var minst glada. 
Det som de kunde konstatera var att glada människor klarar sig bättre i skolan, då de har en positiv inställning som gör de flitigare, lärarna tycker bättre om dem och ger dem högre betyg som gör att de kan få bättre jobb, eller så är glada människor bättre på intervjuer och få jobb. Sen kan det vara att de får bättre betalt för att de arbetar effektivare. 
Det här har testats på fler saker än bara dessa elever. Flera studier visar att människor med en POSITIV INSTÄLLNING ofta får en bättre lön. Det som är gemensamt med de med positiv inställning är att de mer eller mindre alltid trivs på sitt JOBB. 
Det här älskade jag att läsa, för jag är ett levande exempel på hur lätt livet är med en 
positiv inställning.
När jag flyttade upp till Stockholm och skulle söka jobb, så jag sökte massor av jobb. Till slut så fick jag gå på 15 intervjuer. Jag gick på intervjuerna med inställningen att jobbet var mitt. När de fråga mig diverse frågor så svarade jag som att jag redan jobbade där. Varje intervju gjorde jag likadant, flera av jobben hade jag inte kvalifikation för. 
Av de 15 intervjuerna så blev jag erbjuden 11 av jobben. 2 av de som tackade nej till mig stod det mellan mig och en annan, föll på erfarenhet då jag inte hade någon! 
Med en positiv inställning kommer man längre! 

Annars idag har jag haft en underbar dag och den började med ett sälj(precis som det ska=)!
Att känna att man hjälper kunden och kunden känner att den gjort en bra "deal", det är en "high" för mig. Det ser kunden på dig! 
Körde ett litet träningspass på lunchen. Har tränat mer kontinuerligt sen i somras, bara för att bli tajtare. Känns riktigt bra!
Springer alltid minst 5km sen kör jag 220 situps direkt efter. Sen så kör jag igenom överkroppen lite lugnt. Vill inte blir stor utan bara lite snygg;)!

Efter detta blev det en god lunch med en kund på Svenska Sushiköket.

Ha nu en underbar fortsättning på dagen! 

Keep smiling!

3 kommentarer:

 1. Häftigt det där med jobben! Kram, Maria.

  SvaraRadera
 2. Ja det där tror jag på! Att "gladare" människor kommer längre och klarar sig bättre...
  Sen en annan sak som jag trodde stenhårt på förr, men som har fått sig en törn. Men som jag ändå tror på (invecklat, jag vet..)
  Är att:
  Man själv kan avgöra/välja om man är lycklig eller inte.
  Antingen väljer man att vara tacksam för det man har och lycklig för det...ELLER så väljer man att se det man TROR att alla andra har, men man vet ju ingenting egentligen om hur dom verkligen har det...
  Men som sagt den tron fick sig en törn, när jag upplevde att jag inte hade ett skit att säga till om vad som hände med eller runt mig. Men jag är på rätt väg, där har du nog lite rätt i med din kommentar.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Madeleine, det är så att man är Kapten över sin egen lycka och sitt öde. Varför ska man bry sig om alla andra undrar jag? Gör det som gör dig glad och lycklig, skit i vad andra tycker. Du har ju rätt tänk, vi ska jobba på att få det tillbaka. Jag är mer än gärna med och hjälper dig! Du är redan där, bara halkat lite och måste komma upp igen.

   Ha det super bra!

   Radera

Tack för din kommentar, hoppas den var trevlig!